10.2.2018

Ritarimerkin luovutus Ulla-Maija Kanervalle 1.2.2018

Tasavallan presidentti on myöntänyt intendentti Ulla-Maija Kanervalle 6.12.2017 Suomen Leijonan ritarikunnan ritarimerkin. Kunniamerkkiä ehdotti Lakka ja aloite tuli Lakan jäseniltä. Kunniamerkki luovutettiin Lapin kamariorkesterin konsertissa. Yleisö kiitti suosionosoituksin Ulla-Maijaa Lapin kamariorkesterin ja konserttiyleisön hyväksi tekemästä työstä.

Ulla-Maija on määrätietoisesti kehittänyt orkesterin toimintaa talous- ja hallintojohtajana yhdeksi Suomen ja laajemminkin maanosamme johtavista kamariorkestereista.

Ulla-Maija on osaamisellaan ja työhönsä kokonaisvaltaisella omistautumisella saanut kotimaisten ja kansainvälisten yhteistyökumppaneiden, kapellimestareiden, alaistensa ja konserttiyleisön arvostuksen.

Pitkäjänteinen ja luottamuksellinen yhteistyö syksystä 1996 Ulla-Maijan ja orkesterin taiteellisen johtajan John Storgårdsin kanssa on ollut tuloksellista: Orkesteri on taiteellisesti huipputasoa ja se on kysytty vierailija kotimaisilla ja kansainvälisillä festivaaleilla.

Orkesteri on kantaesittänyt kymmeniä merkittävien säveltäjien teoksia ja tehnyt korkean profiilin levytyksiä useille levy-yhtiöille.

Ulla-Maija verkostot ja yhteistyötaidot ovat luoneet edellytykset orkesterin toiminnalle. Alueorkesterin intendenttinä Ulla-Maija on vienyt orkesterin ja elävän klassisen musiikin Lapin perimmäisilläkin alueilla asuville lappilaisille.

Kiitos, Ulla-Maija ja onnea eläkepäiville sekä kireitä siimoja!

Lava on Ull-Maijan ja mukana toimialajohtaja Antti Lassila, palvelupäällikkö Merja Tervo, intendentti Kaisa-Reetta Karhu ja Lakan puheenjohtaja Leena Tiitinen ja Lapin kamariorkesteri.

Ritarimerkin perustelut tiedoksi ja muistoksi.
Kakkukahvit Ulla-Maijan kunniaksi.

Konsertin solisti Jukka Perko ja Ulla-Maija, pitkäaikaiset yhteistyökumppanit.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti