25.1.2014

Orkesterilla oli eilen vuoden ensimmäinen reissupäivä. Starttasimme täpötäydellä bussilla kohti Pyhätunturia rapsakan kauniissa pakkassäässä. Mozart-sarjamme loppuhuipennus torstai-iltana Korundissa oli vielä kuplivana mielissä ja bussissa oli hyväntuulista porukkaa.

Saavuttuamme Pyhälle luontoksekus Naavaan kurvasimme päivällispöydän ja luontonäyttelyn kautta harjoituksiin. Naava oli meille tuttu paikka Luosto Classicista kuuntelupuoleleta, mutta soittamassa siellä  olimme ensimmäistä kertaa. Lavalla oli muhkea kokoonpano, enimmillään 27 muusikkoa. Akustiikka tuntui Korundin jälkeen hetken haasteelliselta, mutta kaikissa mahdollisissa akustiikoissa keitetty porukkamme keksi nopeasti siirtyä muutamia metrejä eteenpäin, pois lipan alta ja keskelle salin lattiaa. Mozart-sointimme alkoi heti sukia siipiään ja mieliala palasi toiveikkaan puolelle.

Konserttiin oli saapunut melko vähäväkinen mutta erittäin sydämellinen ja innostunut yleisö.  Aplodit olivat pitkät ja hymyileviä kasvoja oli paljon sekä lavalla että yleisössä. Konsertin väliajalla ehdittiin vielä syventää luontotuntemusta Naavan näyttelyn parissa.

Paluumatkalla bussissa muisteltiin Mozart-sarjan alkuaikoja. Sarja alkoi marraskuussa 2002, ja pikaisen gallupin mukaan ainakin Jukka, Melanie ja Antal ovat osallistuneet joka ikisen 53 sinfonian esityksiin. Erittäin valikoivana twiittaajana tunnettu Jontte twiittasi sarjan päättymisestä ja herätti hetkessä maailmanlaajuista huomiota. Onnitteluja saapui suomalaisen ja englantilaisen musiikkimedian johtavilta edustajilta ja Yhdysvalloista asti.

Ensi viikolla sitten hieman toisenlaisissa tunnelmissa; luvassa on kansanmusiikkia kylille ja kouluihin Rimpparemmin poikien kanssa. Muistkaahan myös lounaskonsertti Korundissa tiistaina 28.1! Näkemisiin!

Teksti ja kuvat: Nina Ronkainen

1 kommentti:

  1. It doesn't feel like 11 years since we began our journey through Mozart's symphony's. A wonderful project with many highlights and finishing this week with his "crowning glory" Jupiter (with all repeats ;) ) . Thanks Jontte for this rare opportunity and thanks too to all my colleagues over the years for sharing this.Here's to many more memorable moments. Melanie

    VastaaPoista